¿Qué es el Viniyoga?

Viniyoga és una paraula en Sanscrit que podem trobar en els Yoga Sutres de Patanjali, textes sagrats de la India on parla del Ioga i les seves formes, es una guia del Ioga on t’ajudara a buscar el teu propi camí per poder aconsegui una vida plena i lliure, i satisfer les necessitats del ser.

El Viniyoga és una forma de Ioga que s’enfoca en l’adaptació de les postures i les tècniques de respiració a les necessitats individuals de cada persona. És un enfocament més terapèutic i menys acrobàtic que algunes altres formes de Ioga, i s’enfoca en l’ús conscient del cos i la respiració per a reduír l’estrès, millorar la mobilitat i alleujar  el cansament.

El Viniyoga es va desenvolupar a l’Índia i es basa en els ensenyaments clàssics del Ioga,  s’enfoca en la personalització de les pràctiques perquè puguin ser accessibles i efectives per a una àmplia varietat de persones, incloses aquelles amb lesions, limitacions físiques o discapacitats. En lloc de seguir una seqüència fixa de postures, en el Viniyoga, cada pràctica s’adapta a les necessitats i objectius individuals de cada persona.

D’aquí ve la frase del gran mestre “Krisnamacharia” on ens diu ” No es la persona la que s’ha d’adaptar al Ioga, sinó que es el Ioga qui s’ha d’ajustar de forma correcta a la persona”.

En resum, el Viniyoga és una forma de Ioga terapèutic amb l’objectiu de millorar la teva mobilitat i la teva salut física, mental i espiritual.

Subscriu-te al nostre butlletí

Altres articles

Noticias

¿Qué es el Viniyoga?

Viniyoga és una paraula en Sanscrit que podem trobar en els Yoga Sutres de Patanjali, textes sagrats de la India on parla del Ioga i les seves formes, es una guia del Ioga on t’ajudara a buscar el teu propi camí per poder aconsegui una vida plena i lliure, i

Read More »
Desplaça cap amunt
Chat abierto
Hola 👋
¿En qué puedo ayudarte?