La historia del Viniyoga i la seva evolució

Historia-del-viniyoga

El Viniyoga és una pràctica mil·lenària que ha estat transmesa de generació en generació des de fa més de 5000 anys a l’Índia. La paraula “Viniyoga” significa “adaptació” o “aplicació”, la qual cosa reflecteix la naturalesa personalitzada i adaptable d’aquesta manera de treballar el Ioga.

En l’antiguitat, el Viniyoga s’ensenyava en petits grups o individualment i s’adaptava a les necessitats individuals de cada persona. S’utilitzava per a tractar lesions i malalties, així com per a ajudar les persones a aconseguir un millor benestar físic i mental. Amb el temps, el Viniyoga es va convertir en una forma de meditació i cultiu espiritual, i es va utilitzar per a ajudar a les persones a trobar un sentit mes profund a la vida.

En el segle XX, el Viniyoga va experimentar un renaixement gràcies a la passió i dedicació de T.K.V. Desikachar,  fill i l’alumne del famós mestre de Ioga T. Krishnamacharya.  Desikachar va desenvolupar el Viniyoga modern i ho va ensenyar a una nova generació d’estudiants i mestres de Ioga.

La direcció del Viniyoga es dirigeix cap a   l’atenció personalitzada i l’adaptació a les necessitats individuals de cada ú.  Aquesta disciplina et pot ajudar a millorar el teu estat de salut, des de dins cap a fora, des de, controlar les emocions,  millorar l’energia vital, millor harmonia amb tú i l’entorn, a enriquir la teva respiració i guanyar amb capaciatat pulmonar, millorar el reg sanguini, tenir millors digestions, i evidentment a recuperar la flexibiliatat del cos, millor l’equilibri, mes concentració i reforç de la memòria. 

Al llarg del temps, el Viniyoga ha evolucionat i s’ha expandit a tot el món, i avui dia és una de les formes més populars de Ioga. S’ensenya en centres de Ioga, gimnasos, i clíniques de teràpia, i és practicat per persones de totes les edats i nivells d’habilitat.

El Viniyoga és una forma antiga i molt valuosa de Ioga que ha evolucionat al llarg del temps per a adaptar-se a les necessitats canviants de la societat. Avui dia, s’utilitza per a ajudar a les persones a controlar l’estrès i l’ansietat, millorar el benestar físic i mental, i trobar un sentit profund en la vida. Així que si estàs buscant una forma efectiva de millorar el teu benestar i trobar una major pau interior, el Viniyoga pot ser just el que necessites!

Subscriu-te al nostre butlletí

Altres articles

Noticias

¿Qué es el Viniyoga?

Viniyoga és una paraula en Sanscrit que podem trobar en els Yoga Sutres de Patanjali, textes sagrats de la India on parla del Ioga i les seves formes, es una guia del Ioga on t’ajudara a buscar el teu propi camí per poder aconsegui una vida plena i lliure, i

Read More »
Desplaça cap amunt
Chat abierto
Hola 👋
¿En qué puedo ayudarte?